Dermabus dociera do miejsc, w których dostęp do dermatologa jest utrudniony lub niemożliwy.

W ramach akcji specjalista dermatolog z Kliniki Manufaktura Zdrowia i Urody w Warszawie przebada pacjentów pod kątem atopowego zapalenia skóry, łuszczycy oraz innych chorób skóry, a w mobilnym punkcie infolinii, chętni otrzymają informacje o ośrodkach, wsparcie i edukację na temat leczenia i profilaktyki chorób skóry.
Organizatorem projektu jest AMICUS Fundacja Łuszczycy i ŁZS.
Aktualne terminy będą publikowane na www.dermabus.pl
Osoby u których zostanie potwierdzona diagnoza, uzyskają potrzebne informacje i zostaną pokierowane do ośrodków referencyjnych leczących choroby skóry.

Jak skorzystać?

Konsultacje w ramach projektu DERMABUS realizowane są bezpłatnie przez lekarza dermatologa, a osoby zainteresowane kwalifikowane będą na konsultacje przez wolontariuszy Fundacji AMICUS w dniu akcji. Więcej informacji na temat terminów kolejnych wyjazdów DERMABUSA uzyskać można na stronie www.dermabus.pl
Ilość miejsc jest ograniczona.

Ogólnopolska akcja profilaktyczno-edukacyjna DERMABUS realizowana jest pod patronatem Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Warszawie, Rzecznika Praw Pacjenta.

Sprawdź kiedy będziemy w Twoim mieście:

• Czaplinek – na terenie Lotniska Czaplinek-Broczyno (województwo zachodniopomorskie)

1 – 3 sierpnia 2024

30. Pol’and’Rock Festival