Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

• To wydarzenie minęło.

Jakość życia osób z łuszczycą, leczenie we Wrocławiu

23 września 2021 / godz.19:00 - 20:00

🟣 W ramach projektu “PSOs łuszczyca” macie możliwość porozmawiać online z lekarzami z ośrodków dermatologicznych i zadać im pytania związane z kwestiami organizacyjnymi, ale także inne.

23 września o godz. 19.00 naszym gościem będzie prof. Jacek Szepietowski. Pan Profesor do wielu lat bada wpływ przewlekłych zapalnych chorób skóry na jakość życia pacjentów.

🟠 Porozmawiajmy o jakości życia osób z łuszczycą.
🟠 Odpowiemy na pytania:
– w jaki sposób leczenie biologiczne wpływa na jakość życia chorego,
– jak pacjent powinien być przygotowany przez lekarza dermatologa z przychodni, aby uzyskał jak najszybciej leczenie biologiczne.

Wystarczy się zapisać, link do wydarzenia prześlemy mailem: https://amicusfundacja.org/spotkania-z-lekarzami/

Prof. dr hab. Jacek Szepietowski – Od wielu lat pełni funkcję Kierownika Kliniki Katedry Dermatologii, Wenerologii i Alergologii Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. Jest także Prorektorem d.s. rozwoju Uniwersytetu Medycznego oraz Prezesem Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego, a także Prezydentem International Forum for the Study of Itch. Piastuje również funkcję Członka Zarządu Europejskiej Akademii Dermatologii i Wenerologii oraz European Society for Dermatology and Psychiatry.

Szczegóły

Data: